• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

ASIC Cihazlarda Hashrate Kaybı ve Termal Yönetim Çözümleri

ASIC Cihazlarda Hashrate Kaybı ve Termal Yönetim Çözümleri

0 24
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0

Donanım Performansında Düşüş Nedenleri​

Kripto madenciliği faaliyetlerinde donanım verimi, cihazın çalışma sıcaklığıyla doğrudan bağlantılıdır. ASIC makinelerinde görülen ani hashrate düşüşleri, genellikle yetersiz soğutma veya toz birikimi sebebiyle tetiklenen termal kısılma olgusundan kaynaklanır. İşlemci çekirdekleri aşırı ısındığında, bileşenlerin zarar görmemesi adına yazılım düzeyinde frekans kısıtlaması devreye girer.

İyileştirme ve Bakım Prosedürleri​

Performans kaybını minimize etmek adına uygulanabilecek teknik müdahaleler şunlardır:
  • Fan kanatlarında biriken partikülleri düzenli aralıklarla basınçlı hava kullanarak temizleyin.
  • Kontrol kartı ile hash kartları arasındaki veri kablolarının oksidasyon durumunu kontrol edin.
  • Ortam sıcaklığını on sekiz santigrat derecenin altında tutacak şekilde havalandırma düzenekleri kurun.
  • Güç kaynağı çıkış voltajını multimetre ile ölçerek dalgalanmaları gözlemleyin.

Yazılımsal Kontrol ve İzleme​

Donanımsal temizliğin yanı sıra, cihazın yönetim panelinden hata loglarını takip etmek kritik öneme sahiptir. Çip bazlı hata bildirimleri, belirli bir kartta arıza olduğunu gösterir. Soğutma bloğunun tam oturmadığı durumlarda termal macun yenilemesi yapmak, iletkenliği artırarak stabiliteyi sağlar. Madencilik havuzlarına gönderilen verilerdeki hatalı pay oranını incelemek, donanım sağlığı hakkında net fikir verir. İhmal edilen bakım süreçleri, zamanla kalıcı devre arızalarına sebebiyet verebilir.