• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

ASIC Cihazlarda Isıl Yönetim ve Kart Arızalarının Giderilmesi

ASIC Cihazlarda Isıl Yönetim ve Kart Arızalarının Giderilmesi

0 28
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0

ASIC Donanımlarında Termal Yük Sorunları​

Kripto madenciliği süreçlerinde kullanılan ASIC üniteleri, yoğun işlem kapasiteleri nedeniyle ciddi ısı birikimi oluşturur. Cihazın içindeki devre kartlarının aşırı ısınması, hash oranlarında düşüşe veya kalıcı donanım kayıplarına yol açar. Bu durumun engellenmesi için soğutma bloklarının temizliği ve ortam hava akışının düzenlenmesi kritik önem taşır.

Arıza Giderme Adımları​

Donanım performansında gözlemlenen düzensizlikleri gidermek adına izlenebilecek yöntemler:
  • Fan kanatlarında biriken tozları basınçlı hava ile periyodik olarak temizleyin.
  • Isı iletim macunlarının kuruyup kurumadığını kontrol ederek gerekli durumlarda yenileyin.
  • Kontrol kartı üzerindeki voltaj değerlerini yazılım arayüzünden izleyerek sapmaları tespit edin.
  • Güç kaynağı bağlantılarındaki oksidasyon belirtilerini inceleyin.

Verimliliği Korumak İçin İpuçları​

Sıcaklık dengesinin korunması, cihazın ömrünü uzatırken elektrik tüketimi verimliliğini de destekler. Özellikle yaz aylarında ortamdaki nem dengesine dikkat edilmeli ve cihazların hava giriş çıkış kanalları asla engellenmemelidir. Fan hızlarının manuel olarak artırılması, kritik sıcaklık eşiklerine ulaşılmasını geciktirerek donanımı koruma altına alır. Düzenli bakım rutinleri, uzun vadeli operasyonel süreklilik için vazgeçilmez bir zorunluluktur.