• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

ASIC Madencilik Cihazlarında Hashrate Kaybı ve Isıl Yönetim Stratejileri

ASIC Madencilik Cihazlarında Hashrate Kaybı ve Isıl Yönetim Stratejileri

0 36
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0

Donanım Verimliliğini Etkileyen Faktörler​

Kripto para üretim süreçlerinde ASIC cihazlarının kararlı çalışması, enerji tüketimi ile kazanç dengesini doğrudan etkiler. Donanım üzerinde meydana gelen hashrate dalgalanmaları, genellikle ortam ısısının yönetilememesi veya güç kaynağı birimlerindeki voltaj dengesizliklerinden kaynaklanır. Cihaz ömrünü uzatmak ve kesintisiz operasyon sağlamak adına çevresel koşulların optimize edilmesi zorunludur.

İdeal Isı Değerlerini Koruma Yöntemleri​

Cihaz kartlarının aşırı ısınması, sistemin kendini korumaya almasına veya hatalı veri üretimine neden olur. Bu durumu engellemek için şu adımlar izlenmelidir:
  • Fan hızlarının ortam sıcaklığına göre dinamik ayarlanması.
  • Hava akışını engelleyen toz birikintilerinin periyodik temizliği.
  • Güç besleme hatlarındaki kablo kesitlerinin amper değerine uygunluğu.
  • Maden odasındaki nem oranının %40 ile %60 aralığında tutulması.

Voltaj Dalgalanmalarına Karşı Önlemler​

Elektriksel kararsızlıklar, kontrol kartları üzerinde kalıcı hasarlar bırakabilir. Kaliteli bir regülatör kullanımı, şebekeden gelen ani akım sıçramalarını minimize eder. Güç kaynağı verimliliği, toplam maliyetin azaltılmasında anahtar rol oynar. İşletim sistemindeki firmware güncellemelerini takip etmek, donanımın yazılımsal olarak daha kararlı çalışmasına katkı sağlar. Havuz seçiminde ise gecikme süresi az olan sunuculara yönelmek, kabul edilen hisse oranını artırarak verimliliği maksimize eder.