• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

Bakandan İlginç ‘Beyin Göçü’ Açıklaması: Gençler Dünyayı Tanımak İstiyor, Türkiye’den Kaçmıyor

Bakandan İlginç ‘Beyin Göçü’ Açıklaması: Gençler Dünyayı Tanımak İstiyor, Türkiye’den Kaçmıyor

8 269
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir etkinlikte beyin göçü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, gençlerin dünyayı tanımak için yurt dışına gitmek istediğini, kimsenin Türkiye'den kaçmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi

Ben açıkçası bu habere bir tık güldüm sizin düşünceleriniz neler?

Ben Greencard erasmus work and study ne fırsat bulursam yapmaya çalısıyor gitmeye calısıyorum şimdilik elimdeki diplomadan ilerleyen vakit ikinci üniversitemin diploması üzerinden gitmeye çalışacağım, dünyayı tanımamız için yurt dışında yaşayabilmemiz şart bu ülke için yoksa bir defa çıkar 6 ay o çıktığının borcunu ödemek için çalışmak zorunda kalırsın :ROFLMAO:

gülmekten koltuktan düştüm gençler ne yapsın bu ülkede önünü açacak proje yok mezun olan işsizler ordusuna katılıyor. Genç beyinler gidiyor yurt dışında başarılı oluyor bizimkilerde gidişe beyin göçü diyor. Fıkra gibi gerçekten.

Ya bu insanlar çok kibirli ve her şeyi toz pembe görüyorlar ya da bizler ile dalga geçiyorlar. Ya bir sokağa inip 100 200 gence sorsunlar bu konu hakkında ki düşüncelerini. Yurt dışında mı çalışmak istersiniz yoksa Türkiye'de çalışmak mı istersiniz diye bir sorsunlar. Yüzde yüz eminim her yüz gençten yüzde sekseni yurt dışında çalışmak isterim diye yanıt verir. Çünkü burada en kaliteli üniversiteden mezun olup mühendis olarak işe başladığında sana ortalamanın üstünde bir fiyat olarak aylık 8.000 TL verseler bile yoksulluk sınırının altında kalıyorsun. Onun yerine İngilterede aylık 3.000 Sterlin maaş alsan rahat bir yaşama sahip olursın. Ha bakanın açıklamalarına tekrar dönecek olursam dünyayı keşfetmek tanımak için yurt dışına çıkıyorlar demiş. Ya ben 1 asgari ücret ile herhangi bir Avrupa ülkesinde 1 hafta tatil yapamıyorum. Paramızın değeri gittikçe düşüyor.

Bakandan açıklama diye bir şey duyuyorsanız anlayınki bu direkt cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın sözüdür.Şuan olan sistemde kimsenin hiçbir bakanın sözü geçerli değildir bunlar erdoğan'ın kendi kararlarını daha kolay hayata geçirebilmesi için konulmuş piyonlardır.Hepsi Erdoğan'ın bir lafına bakmaktadır.Konuya gelince ise yine bildiğimiz deli taklidi yapıyolar bunlara inanan kaldı mı artık diye düşünüyorum şahsen bunlar 2+2=4 derse şüpheye düşerim.Gençlere o kadar zorluk çektiriyorlar ki üniversite kazanmak için o kadar çabalıyosun didiniyosun sonra yerin olmadığı için okuyamıyosun bunun hayal kırıklığını düşünsenize bu öğrenci sizce bir daha okumak ister mi böyle bir hevesi kalır mı? Bencede kalmaz bu insanlar artık hayattan umudu kesip normal işlerde çalışıyorlar aslında her biri ayrı ayrı yeteneklere sahip insanlar

Valla çok güzel de kaçıyoruz tanımakla alakası yok öyle zor duruma soktunuz ki herkesi yaşanacak bir ülke halinden çıktı resmen devlet diye bisi yok bana sadece tefeci olarak görüyorum devleti başka ülkelere yardim yaparlar kendi vatandaşlarını sömürürler çok yazık cidden birde diyorlar ki turkiyenin maddi durumu çok iyi neresi iyi millet açlıktan nefesi kokuyor herseye zam eskiden askeri ücretle insan ev gecindiriyordu simdi ise ek bir iş yapmadan geçinme şansı çok zor bizi hırsızlığa iten devlet bizde suç bulmamasi lazim ilk olarak suçu kendinde araması lazim bu millet nie hırsızlık yapıyor die herseyi okadar abarttılar ki hırsız insanlar değil hırsız devlettir