• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

İstanbul Hakkında Şaşırtıcı 7 Bilgi

İstanbul Hakkında Şaşırtıcı 7 Bilgi

2 208
Uzun yıllardan beri sayısız insana ve kültüre ev sahipliği yapan İstanbul aynı zamanda eşsiz mimarileri ve tarihi eserleriyle dünya kültür başkenti hâlinede gelmiştir.
Nizore2.jpg

1- Dünyanın En Eski Kulesi İstanbul’da

İstanbul denilince ilk akla gelen sembolik yerlerden birisi olan Galata kulesi İstanbul’un galata semtinde yer almakta, Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında yaptırılan kule ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor ayrıca bir rivayete göre kuleye birlikte çıkan sevgililer evleniyor.

2- Film ve Kitapların Olmazsa Olmaz Konusu “Yerebatan Sarnıcı”

İstanbul eşsiz mimarileri ile dünyada önde gelmektedir demiştik bu tarihsel mimarilerden biriside Bazilika Sarnıcı, Bizans imparatoru I. Justinianus tarafından 527-565 yılları arasında yaptırılan bu devasa yer altı sarnıcı suyun içinden yukarı doğru çıkan ve sayılamayacak kadar çok olan mermer sütunları sayesinde halk arasında Yerebatan Sarnıcı olarakta bilinmektedir.

3- Dünyada 2 Kıtayı Birbirine Bağlayan Bir Köprü Görevi Görmesi

Asya
ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayarak adeta 2 kıta arasında köprü görevi görmekte, Türkiye’yi bir gömlek varsayarsak iki yakasını bir araya getiren o inci düğme İstanbul’dur diyebiliriz.

4- Dünya’nın En Çok Yabancı ve Yerli Turist Çeken Şehirlerinden Birisi

Bir çoğumuz İstanbul’u deniziyle tarihiyle mimarisiyle güzelce gezmişizdir, henüz gitmemiş olanlar ise gitme hayali kurmuştur. Bu aynı şekilde yabancı turistlerinde sıklıkla yaptığı veya yapmak istediği bir turistik faaliyettir İstanbul kendine has özellikleri sayesinde her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

5- Ortasından Deniz Geçen Tek Şehir

Dünya üzerinde İstanbul dışında hiçbir şehrin içinden deniz geçmemektedir, eşsiz coğrafi konumu sayesinde İstanbul bizlere bir balıkçı teknesinde balık ekmek yerken, yol üstü bir kafede çay içerken, bir yakadan diğer yakaya geçerken sürekli bu eşsiz deniz manzarasını âdeta şehrin bir süsü gibi sergilemektedir.

6- Olmazsa Olmazımız Hamamlarımız

Türklerin ilk kuruluşundan bu zamana kadar en önemli geleneklerinden birisi olarak kabul edilen hamam geleneğine İstanbul’da eşsiz ve gösterişli örnekleri ile ev sahipliği yapmakta, özellikle Mimar Sinan tarafından yaptırılan büyük çarşı hamamları ziyaretçilerin dikkatini oldukça çekmekte ve rağbet görmektedir.

7- Her Semtinde Ayrı Bir Lezzet

Türk mutfağı denilince akla gelen ilk şehirlerden birisi olan İstanbul her semtinde bizlere ayrı ayrı lezzetler sunmakta, Boğaz’da balık keyfi yapıp Beykoz’da sıcak bir paça ile içinizi ısıtabilirsiniz. Birçok millete ev sahipliği yapması İstanbul’a diğer milletlerin yemeklerinide kazandırmıştır farklı ülkelere ait mutfaklarıda İstanbul’da deneyebilirsiniz.

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
İstanbul'un her semti ayrı bir detaya sahip. ben en çok Kadıköy'ü seviyorum biraz popülasyonunun elit olması biraz da yaşam tarzının üst seviye olması beni etkiliyor. Gelişmiş kafe ar kültürünün de bunda payı büyük her ne kadar İstanbul'un şaşırtıcı bir çok yönü olsa da alışılageldik durumlar da söz konusu. Mesela Fikirtepe, Bağcılar, Gaziosmanpaşa gibi semtlerdeki yaşamı üç aşağı beş yukarı hepimiz tahmin edebiliyoruz. Simitinin tadını çayının demini bilmenin mümkün olduğu 20 milyona dayanmış nüfusuyla kocaman bir şehir İstanbul. Ben bu şehrin bu yönünü çok seviyorum. Benim ilginç bulduğum ve sizlerle paylaşmak istediğim bilgi ise; sanırım en çok sokak köpeğinin yaşadığı kamu binası, Kayışdağı'nda bulunan Yeditepe üniversitesi. Dağa yakın olduğu ve hatta iç içe olduğu için her muhitten ve semtten toplanan sokak köpekleri bu noktaya bırakılıyor ve öğrenciler tarafından beslenip kollandıkları için bu bölgeyi terketmiyorlar. Sanırım kısırlaştırma işlemleri de yavaş olduğu için popülasyon sürekli artış göstermekte.