• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

Kabak Tatlısında bir Problem Var

Kabak Tatlısında bir Problem Var

0 35
Geçen gün bir arkadaşım benim kabak tatlısını yedi ve çok beğendi. Ama bana söyledi ki, tatlının sosunu daha fazla tatlı buluyor. Açıkçası ben de aynı şeyi düşünüyorum. Benim tatlımın sosu biraz baharatlı. Düşünüyorum da, muhtemelen baharatlı sos nedeniyle tatlının tatlılığı fazla çıkıyor.
Daha fazla incelikli bir çözüm için, ben tatlımın tazeliğini korumanın bir yolu arayorum. Bir düşünüyorum da, belki de tatlının tatlılığını dengelemek için baharatların yerine veya birlikte bazı diğer sebzeleri kullanabilirim. Örneğin, bir miktar kereviz ya da havuç ekleyerek sosu daha az tatlı hâle getirebilir veya daha fazla baharatlılık yaratmak için biraz kimyon ve karabiber kullanabilirim.
Dahası, tatlımı hazırlarken dikkatlice ölçüm yaparak ve sosun konsantrasyonunu kontrol ederek sorun olabilir. İsterseniz bi' taktikimi deneyin, belki işe yarar. Ben de tatlının tazeliğini nasıl koruyabiliriz diye düşünüyorum. İsterseniz önerilerinizi bekliyorum. Muhtemelen bir şeyler var, ben de ona göre bir şey deneyeceğim.