sıradan birisi
Kız kıza düzenlenecek 90'lar partisi için en trend makyaj önerileri! Kahverengi dudaklar, mavi göz farları, grunge esintileri ve nostaljik güzellik tüyoları.
Evinizde nostaljik esintiler estirirken, o dönemin ruhunu yüzünüze yansıtmanızı sağlayacak en popüler ve uygulaması kolay 90'lar makyaj trendlerini adım adım inceliyoruz.
Kız Kıza 90’lar Partisi İçin En İkonik 5 Makyaj Önerisi
90’lı yılların makyaj estetiği iki zıt kutbun mükemmel uyumundan besleniyordu: Bir tarafta Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi podyum ikonlarının öncülük ettiği "kahverengi tonlarındaki süper model şıklığı", diğer tarafta ise Courtney Love ve Winona Ryder ile hayat bulan "dağınık, asi ve çabasız grunge akımı". Kız kıza yapacağınız bu çılgın partide her bir arkadaşınız kendi tarzına uygun bir 90’lar karakteri seçebilir.Evinizde nostaljik esintiler estirirken, o dönemin ruhunu yüzünüze yansıtmanızı sağlayacak en popüler ve uygulaması kolay 90'lar makyaj trendlerini adım adım inceliyoruz.
1. Kahverengi Dudaklar ve Belirgin Dudak Kalemi (The Supermodel Look)
90’lar dendiğinde akla gelen ilk makyaj görüntüsü, dudak renginden birkaç ton koyu bir dudak kalemiyle çerçevelenmiş kahverengi mat dudaklardır. Bu trend, partideki en iddialı ve şık seçeneklerden biridir.- Nasıl Uygulanır? Dudaklarınızı nemlendirdikten sonra, koyu kahve veya çikolata tonlarında bir dudak kalemi edinin. Dudak çizginizi hafifçe dışarıdan taşırmadan (veya dönemin ruhuna uygun olarak net bir şekilde) çerçeveleyin. Ardından dudak içinizi mat yapıya sahip kahve, kiremit veya nude-kahve tonlarında bir rujla doldurun.
- 90’lar Dokunuşu: Eğer keskin bir kontrast istiyorsanız, çerçevenin içini daha açık ton bir rujla doldurup parmak uçlarınızla hafifçe dağıtabilirsiniz. Dönemin sonlarına doğru popüler olan "lip gloss" (dudak parlatıcısı) etkisini yaratmak için mat rujun üzerine şeffaf bir parlatıcı da ekleyebilirsiniz.
2. Buz Mavisi ve Metalik Göz Farları (Frosted Eyes)
Britney Spears, Christina Aguilera ve Jennifer Lopez gibi isimlerin 90’ların sonunda ve 2000’lerin başında sıklıkla tercih ettiği, göz kapaklarında adeta bir buz kütlesi varmış hissi uyandıran metalik farlar, kız kıza partinin en eğlenceli makyajı olmaya aday.- Nasıl Uygulanır? Göz kapaklarınıza far bazı uygulayarak rengin canlılığını sabitleyin. Ardından pastel mavi, buz mavisi veya gümüş tonlarında metalik/sedefli bir farı tüm göz kapağınıza yayın. Rengi kaş kemiğinize kadar çok fazla yükseltmemeye, sadece göz kapağında yoğunlaştırmaya dikkat edin.
- Tamamlayıcı Adım: Göz pınarlarınıza gümüş rengi parlak bir aydınlatıcı dokundurun. Bu makyajı upuzun siyah bir maskara ile taçlandırarak gözlerinizi ön plana çıkarın. Dudaklarda ise sadece şeffaf bir parlatıcı kullanmak dengeli bir görünüm sağlayacaktır.
3. Dağınık ve Asi Grunge Makyajı
Eğer partide daha asi, cool ve "umursamaz" bir tarz yaratmak istiyorsanız, Kate Moss’un erken dönem modellik yıllarından ve rock gruplarından ilham alan grunge makyaj tam size göre. Bu tarzın anahtarı pürüzsüzlük değil, yaşanmışlık ve hafif dağınıklıktır.- Nasıl Uygulanır? Siyah veya koyu füme renginde yumuşak yapılı bir göz kalemini gözünüzün hem üst hem de alt kirpik diplerine kalın bir şerit halinde sürün. Bir kulak çöpü veya kesik uçlu far fırçası yardımıyla bu çizgiyi dışarıya doğru iyice dağıtarak buğulu bir hava yaratın.
- Püf Noktası: Mürdüm, bordo veya koyu kahve tonlarında mat bir farı dağınık şekilde göz kapağınıza ekleyin. Maskarayı alt kirpiklerinize de yoğun şekilde uygulayarak hafifçe birbirine yapışmış (örümcek bacağı) bir efekt yakalayabilirsiniz. Dudaklarda ise koyu mürdüm veya siyaha yakın bir bordo mat ruj harika duracaktır.
4. Kadife Mat Ten ve Belirgin Allıklar
90'lı yılların ten makyajında günümüzün "ıslak, cam gibi parlayan (glass skin)" akımlarının tam tersi hakimdir. O dönem pürüzsüz, pürüzleri tamamen gizleyen, pudralanmış kadife matlığında ciltler modaydı.- Nasıl Uygulanır? Yüksek kapatıcılığa sahip mat bitişli bir fondöten kullanın ve ardından tüm yüzünüzü transparan bir pudra ile sabitleyerek parlamaları tamamen engelleyin. Aydınlatıcıları (highlighter) bu makyajda rafa kaldırıyoruz!
- Allık Seçimi: Dönemin allık modası elmacık kemiklerinin hemen altına, kontür yapar gibi uygulanan kahve, şeftali-kahve veya kiremit tonlarındaydı. Allığınızı yanaklarınızın tam ortasına (elma hafifliğinde) değil, kulak hizanızdan yanak boşluğunuza doğru çekik bir hat olarak uygulayın.
5. İnce ve Kavisli Kaşlar (90s Brows)
Dönemin güzellik algısını en net ayırt eden unsur kesinlikle kaşlardır. Günümüzün kalın, yukarı doğru taranmış doğal kaşlarının aksine, 90’larda yay gibi ince, kavisli ve belirgin kaşlar zirvedeydi.- Parti İçin Pratik Çözüm: Tabii ki parti için kaşlarınızı cımbızla incecik almanızı önermiyoruz! Bunun yerine yüksek kapatıcılığa sahip bir kapatıcı (concealer) ve sabitleyici pudra yardımıyla kaşlarınızın alt ve üst sınırlarını kapatarak daha ince bir form illüzyonu yaratabilirsiniz.
- Şekillendirme: İnce uçlu bir kaş kalemiyle kaşınızın kavisini hafifçe belirginleştirerek keskin bir kavis çizin.