ÖSYM nedir? sorusu son günlerde önemli konu başlığı haline gelmiştir. Bugünkü yazımızda ÖSYM nedir, ÖSYM AİS nedir, ÖSYM GİS nedir? sorularını sizler için cevaplayacağız.
Haydi başlayalım..
AİS’in açılımı, “Aday İşlemleri Sistemi”dir.
GİS’in açılımı, “Görevli işlemleri Sistemi”dir.
NOT: Bu yazımı (bilgikesfet.com) olan kendi sitemden alıp sizlere bilgi vermek amacıyla buraya eklemiş bulunmaktayım..
İyi forumlar arkadaşlar..
Haydi başlayalım..
ÖSYM nedir?
Türkiye Cumhuriyeti yükseköğretim eğitim programlarına girmek için, başarılı olma olasılıkları diğerlerine göre daha yüksek olan yükseköğretim öğrenci adaylarını seçerek, yükseköğretim programlarına yerleştirmek için, 1974 yılında kurulmuş bir devlet kurumudur.ÖSYM açılımı nedir?
ÖSYM’nin açılımı, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi”dir.ÖSYM AİS nedir, AİS’in açılımı nedir?
ÖSYM tarafından kurulmuş, ÖSYM’nin düzenleyeceği sınavlar için yükseköğretime aday öğrencilerin başvuru yapacakları bir platformdur.AİS’in açılımı, “Aday İşlemleri Sistemi”dir.
ÖSYM GİS nedir, GİS’in açılımı nedir?
ÖSYM’nin düzenlediği sınavların yapıldığı gün; bina sorumlusu, sınav koordinatörü şeklinde görev yapan birçok personelin işlemlerini numaraları ve şifreleriyle kolayca yapabilmeleri için ÖSYM tarafından kurulmuş bir platformdurGİS’in açılımı, “Görevli işlemleri Sistemi”dir.
NOT: Bu yazımı (bilgikesfet.com) olan kendi sitemden alıp sizlere bilgi vermek amacıyla buraya eklemiş bulunmaktayım..
İyi forumlar arkadaşlar..