• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

Otomobillerin Üretim Aşamaları

Hoş geldin! Kartalugur tarafından topluluğumuza katılmanız için davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.

Otomobillerin Üretim Aşamaları

2 187
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Merhabalar Araçların üretim aşamaları hakkında kısa öz bilgiler vermek istiyorum
Öncelikler Araçların Oluşumu 6 aşamadan oluşur. Markalara göre değişkenlik gösterebilir ama normal şartlarda 6 aşamadır.
Bu aşamalar şunlardan oluşur. Pres kaynak montaj boya, kalite kontrol ve lojistiktir.
İlk olarak press işleminde metal rulolar şekil alır,. Arabanın dış görünümü kaba taslak ortaya çıkar.

Kaynak Aşaması:
Press işleminden sonra aracın önemli yerleri robotlar ile kaynatılır. İnce ve özel işçilik olduğunda kesinlikle hata olmamalıdır.

Montaj ve boyama aşaması:
Otomobile boyama yapılır. Üretilen aracın ve boyanın zarar görmemesi için kaplama bu aşamada gerçekleşir. Boya işleminden sonra montaj istasyonuna gönderilir ve parçaları birleştirilir.Daha sonra kontrol aşamasına gider.

Kalite Kontrol Aşaması:
Araç satışa çıkmadan önce test edilir.Testten başarılı ile geçen araçlar lojistik kısmına gönderilir.
Bir aracın popülerliğini koruması için kullanılan parçalar kaliteli ve uzun ömürlü olmalıdır.
araba-nasil-uretilir.jpg

Araba Üretilirken Kullanılan Temel Malzemeler:
  • Çelik
  • Plastik
  • Cam
  • Alüminyum
  • Kauçuk
Arabada Çelik Kullanım Yerleri:
Aracın gövdesi ve tüm ana kısmı çelikten oluşur.

Arabada Plastik Kullanım Yerleri:
Genelde arabanın iç kısmında olan parçalar plastikten oluşur. Bunlara kapı kolu airbag düğme ve paspaslar bunlardan oluşur.

Arabada Cam Kullanım Yerleri:
Arabanın pencereleri yan ve dikiz aynaları camdan oluşmaktadır.

Arabada Alüminyum Kullanım Yerleri:
Genelde arabanın gövde kısmında ve jantlarda kullanılmaktadır. Hafif olduğundan dolayı.

Arabada Kauçuk Kullanım Yerleri:
Arabanın sileceklerinde lastiklerinde hortum kayış gibi bir çok alanda kauçuk maddesi kullanılır.

EKSTRA BİLGİ

2021 yılında En Çok Satan Marka ve Modeller

• FIAT EGEA - 40.283 adet.
  • TOYOTA COROLLA - 31.001 adet.
  • RENAULT CLİO - 24.906 adet.
  • RENAULT MEGANE - 22.623 adet.
  • HONDA CIVIC - 18.085 adet.

Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Araç üretimi gerçekten çok detaylı ve hassas bir süreçten geçiyor. Pres aşamasından kalite kontrole kadar her adım, aracın güvenliği ve dayanıklılığı için büyük önem taşıyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve üretim teknolojileri, aracın uzun ömürlü olmasında belirleyici oluyor.