• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

BİLGİ Yeni Başlayanlar İçin: İnternetten Para Kazanma 1

Hoş geldin! berataydin1724 tarafından topluluğumuza katılmanız için davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.

BİLGİ Yeni Başlayanlar İçin: İnternetten Para Kazanma 1

2 250
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Merhaba arkadaşlar

Öncelikle İnternetten Para Kazanma dediğimiz olayın büyük bir okyanus olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Milyonlarca çeşit formül, yöntem, uygulama var bunun için. Sizlere ben en iyi bildiğim alanı anlatmaya çalışacağım. Birçok farklı şekilde ve tabii hepsi legal olmak üzere kazanç sağladım, sağlamaya devam ediyorum. Ancak dediğim gibi ben iyi olduğum alanı paylaşmaktan yanayım, diğerlerinin de uzmanları böyle konular açar ve paylaşırlarsa onlara göz atmanızı tavsiye ederim.

İnternetten Para Kazanmanın ilk yolu kendini geliştirmekten geçiyor. Klasiktir çok kitap oku, yeni yazılım dilleri öğren, vizyonunu geliştir derler. Kaldı ki gerçekten de öyledir. Maalesef okur - yazarlık oranımız her geçen sene düşüyor. Artık gençlerimiz maalesef kitap okumuyor. Makale okumuyor, araştırmıyor çünkü sıkılıyor. Çünkü her şey onlara hazır veriliyor. Biliyorum bu yazıyı da okuyacakların bir çoğu sıkılıp kapatacaktır ki kendileri bilir, bu forumda onlarca kişiye dokunup onların ekmek kazanmalarına yıllar içinde sebep olabildim bu da bana yeten bir mutluluk.

Ben 2 Üniversite bitirdim, 1'i uluslararası, 1'i Türkiye'de, şimdi açıktan pandemi döneminde sıkılınca bir tanesine daha girdim onda da 1 ders kaldı mezun oluyorum. Uzun süre Türkiye'de herkesin bildiği bir markada yöneticilik yaptım, ayrıldım kendi şirketimi kurdum vs vs. Bunları neden anlattığımı şuraya bağlayayım, üniversite kişinin kendi gelişimi için bir araçtır, ama asla kişiyi bir yere doğrudan götürmez. Odtü bilgisayar vs mezunu değilsen, ki forumda bunun çok düşük bir oran olduğunu düşünüyorum üniversite size doğrudan ekmek kapısı oluşturmayacak.

İşte bu da tamamen kişisel gelişimin önemini ortaya çıkartıyor. Yani okumayı, araştırmayı, öğrenmeyi. Örneğin: 6 yıl İngilizce okuduğum okulda İngilizce hazırlık sınıfını tamamen kendi çabamla 3 ayda bitirip, geri kalan 9 ayda internetten para kazandım. Yıl 2006.

Hazırlık sınıfına kadar sadece lisede gördüğüm İngilizce eğitimi vardı, o da devlet lisesi zaten. Onun dışında ama işin hakkını verdim, her saat İngilizce çalıştım. Kendimi geliştirdim, bu konuya kendimi övmek için değil ben bile İngilizce öğrenemem gerek yok derken uzun seneler yabancı firmalarla çalışıp para kazandığım için değiniyorum.

Çok dağıtmadan toparlayalım.

İlk kural İngilizce, az çok hepinizin kulağına çalınıyor, okuyorsunuz, geliştirin arkadaşlar. Bugün dünyada sadece İngilizce'nin bile tek başına yeterli olmadığı zamanlara giriyoruz. Kaldı ki sizden Prens Charles gibi konuşun diyen yok. Okuyun, anlayın, yazın, derdinizi anlatın yeter. İngilizce bilmek sizi dünya vatandaşı yapan bir husus. Anında araştırdığınız bir konudaki kaynağınız 10'dan milyona çıkıyor.

Tarih hep başarılı insanları hatırlar, başarısızları hatırlamaz. Merzifonlu Karamustafa Paşa'yı çok kişi bilmez. Viyana'yı kuşatmayı başarsaydı bugün onu da Fatih gibi bir yere koyardık, ama başaramadığı için kafası kesilen bir paşa olarak tanıyoruz. O yüzden başarmaktan başka çaremiz yok, başarısız ola ola başaracaksınız, başaracağız başka çare mare yok.

Çalışacaksınız, kendinize plan program hazırlayacaksınız. Yok öyle gece 2'ye kadar kızlarla yazışıp, 3-5 bölüm dizi izleyip, sabah 7'de baba işe giderken 10'da uyanıp kahvaltı yapmalar falan. İyi bir hayat istiyorsanız, iyi bir yaşam sunacaksanız sevdiklerinize kendinizi disiplin altına alacaksınız. Sabah 7'de bilgisayar başına geçeceksiniz, gece 12 dediğiniz an uykuya gideceksiniz. Bu dediğim kısım evde boş vakti olanlar için geçerli tabii, ek olarak çalışanlar veya farklı durumu olanlar da bu programı kendilerine göre yapacaklar.

Günde 1 saatlik planlı çalışma, 10 saatlik plansız çalışmaya eş değer. Yani alın kahveyi kalemi kağıdı, haftalık planlama yapın. Bu mevcut bildiğiniz işle ilgili olabilir, kendinizi geliştirme kısmı ile olabilir, hayatınızı planlayın. Çünkü sizin yerinize kimse bu planı yapmayacak.

Gelelim para kazanma kısmına, işte burada işler karışıyor çünkü 17-23 yaş arası grup biraz daha toz pembe görüyor hayatı. Bana kızmayın, bir 10 sene sonra bu mesajı yeniden okursanız hak verirsiniz. Eğer bu yaş grubu içindeyseniz ve bu yazıyı buraya kadar okuduysanız hitap ettiğim kitle tam da sizsiniz, okumayı bırakanlar bilgisayarda adam öldürmeye devam.

Uzun zamandır forumda denk geliyorum, herkes hızlı para kazanma derdinde. Yani 3.000 TL'ye ulaşayım, cebime koyayım emekli olurum modunda. Bunun için her şeyi kovalıyorlar, sanki ceplerine o para girdiğinde bir daha çalışmaya gerek yokmuş gibi düşünüyorlar. Yok öyle bir dünya. Herkes pasif gelir uzmanı, herkes sosyal medya uzmanı, herkes herbokolog.

İlk olarak para kazanmak istiyorsanız gerçekten kendinizi bunlardan sıyırın.

Forumda birçok kişinin konusunu inceledim, kusura bakmasınlar PASİF GELİR adı altında satışı yapılan sistemlerin %99'u çöp. Bu iyi tabir, kaba tabirle kötü niyetli ticaret bana göre.
Bir sistemi klonlayıp satanlardan uzak durun. 1 kişi yaptığı işi yüzlerce kişiye satıyorsa, o yüzlerce kişi gidip binlercesine satışını yapıyorsa bu sistemden bir cacık olmaz. Bunu kazanan bu işi ilk yapan 10-20 kişidir. Geriye kalan büyük umutlarla parasını verir, ama bir daha geri alamaz.

Sonra satan adama dersin, o da kardeşim ilgilenmemişsin, e orta paketi almışsın full pakette böyle değildi, işte google güncellemeleri, şusu busu kıvırır durur. E haklıdır da, sen 1000 TL ödeyip kısa zamanda bunu 2-3'e katlarım diye düşünürken bu işin ayağının öyle olmadığını anlamak acı verir. Sonra satışa koyarsın siteni, en azından paranın yarısını geri alayım diye, bir de bakmışsın ki site satış konularında senin sitenin birebir aynısından 1000 tane daha satılıyor. Arz - Talep dengesi olmadığından pahalı bir ders alıyorsun işin özünde.

E-Book'lara para harcamayın, kralı bunların internette herkese açık şekilde paylaşılıyor, oturun araştırın yabancı siteleri gezin. Sonra E-book yaptım tanesi 50 TL diye satmaya kalmayın pm'den laf ederim Bilgiyi paylaşın arkadaşlar, ücretsiz paylaşın. Birisi bir proje fikri üretince adamın sitesini yok etmeye değil, beraber büyümeyi deneyin. Yurtdışında emlak sitesi olan bir arkadaşımı bir gün birisi aramış, aynı yerde emlak işi yapıyorlar ama birbirini tanımıyorlar. Adam tesadüfen arkadaşımın sitesinde bir sorun tespit ediyor, istese siteyi kapatır öyle bir açık, telefonla uyarıp düzeltmesini sağlıyor. Şimdi çocukları birbiriyle arkadaşlar, öyle düşünün.

Peki CND hocam ne yapacağız?

Araştıracaksınız, bakın size ansiklopedi okuyun demiyorum. Beyin ameliyatı nasıl yapılır öğrenin demiyorum. Google Translate diye bir muhteşem araç var, bence çağımızın icadı gram İngilizce bilmeyen adamları -meraklıysa ve gelişime açıksa- ana dili İngilizce olan adamla aynı değere çıkartabiliyor. İyi kaynakları çevirin Translate'ten okuyun, mesela kimi okuyacaksınız? başarılı olmuş projeleri, yurtdışında r10 gibi yayın yapan wm forumlarını, seo'yu, Bill Gates'i, Steve Jobs'ı, Steve Wozniak'ı.

1996'da Bill Gates'in Content is King yani İçerik Kraldır demesinin bir sebebi vardı. Herkes bunu kendisine göre yorumlayabilir ama özünde muhteşem bir söz, al sana motivasyon ve başlangıç noktası.

Şimdi birisi SMM Paneli satıyor, bir diğeri APK sitesi, falanca Görev Yap sitesi. Bak işte bunlara yatırım yapma, bu işlere girme. 12 kişilik bir pastayı hali hazırda 10.000 dilime bölmüşler, buralarda zaman ve para harcama.

Nerede harca?

Niche siteler hiçbir zaman ölmez, ölmedi, ölmeyecek. Bilmem ne APK botuyla uğraşacağın yere, git Kanada'nın Vancouver kasabasını anlatan bir site yap. Nerede gezilir, nerede yenir içilir, ne özelliği var tarihi ne anlat dur. Otur bu siteyi 1 sene geliştir, 600-700 bin nüfusu olan yer ama turist alıyor hem yerel okunma elde et, hem oraya gidecek turistin ziyaretini çek, bul düşük bir kelime yatırım yap buna, ilmek ilmek işle siteyi.

Yukarıda saydığım boş işlerden ayda 10-20 tl kazanacağım diye uğraşacağına, bu örnek verdiğim siteden ayda 50-100 dolar kazan. Başka iyi örnekleri araştır, kafa yürüt, proje yap 500-1k usd kazan.

Bizde bir huy var ve bu hiçbir zaman iyi bir şey değil, her salatalığım var diyene tuzluğu kapıp koşmayın. Dallanıp budaklanmayın, 3 gün önce SMM paneli açan adam, 5 gün sonra onu satmaya 7. günde APK sitesi açmaya kalkıyorsa burada temel sorun temelsizliktir, bilgisizliktir.

Bakın Türkiye'de kaçımızın 10 yıllık siteleri var? Kaçımızın sürekli yatırım yaptığı, geliştirdiği, sabır göstererek büyüttüğü proje var? Şu forumda bile sayısı çok azdır, zaten bu adamlar artık forumda takılmıyor en fazla işini görüp çıkıyordur. Siz de bunlardan olun, 100 yere ateş etmeyin, iyi belirleyeceğiniz 10 alana girin. Vancouver ile ilgili site açıyorsanız 2. 3. siteyi de kendiniz açın, aynı sektörde rakibinizi yaratın.

Evet toparlıyorum,

1 - Gününü, haftanı planla
2 - İngilizceni geliştir, iyiyse 2. dili öğrenmeye başla
3 - Global projeleri nasıl üretirim diye araştırma yap, translate kullanarak yabancı forumlara üye ol, oku, oralarda takıl
4 - PASİF GELİR MODELLERİNDEN UZAK DUR
5 - İçerik üret, Türkçe yapıyorsan Türkçeni geliştir, yapılanı değil yapılmayanı kovala
6 - Niche siteler kurmayı düşün, araştır, geliştir
7 - Kopya iş yapma, Re-Write iş yapma, Özgün ol, kendi rakibini kendin yarat
8 - MODA'dan uzak dur, bir dönem parlayıp kısa bir süre sonra kimsenin yüzüne bakmayacağı işlerden - sektörlerden uzaklaş
9 - Başarı hikayelerini araştır, çağın ötesinde yaşayan insanların nasıl başardığını incele, ilham al, çalış
10 - Ne olursa olsun sana kimse hayatı altın kaşıkla vermiyorsa, çok çalışıp, çabalaman gerektiğini, iyi bir hayat için her alanda kendini geliştirmen gerektiğini unutma.
11 - Yazılım öğrenebiliyorsan yazılım, grafik öğrenebiliyorsan grafik öğren, vazgeçme çabala.

12 - Umutsuzluğa kapılacağın çok olacak, başaramıyorum hissi de öyle keza, başaramadıkça daha çok çabala. Battıkça daha çok uğraş, unutma ne kadar yüksekten düşersen sıçraman o kadar çok olur.

Hadi kolay gelsin herkese.