• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

İdeal Vücut Ağırlığı Nasıl Belirlenir?

İdeal Vücut Ağırlığı Nasıl Belirlenir?

3 171

LVL 2 Kullanıcısı
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
İdeal vücut ağırlığı, her bireyin beden özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Sağlıklı bir vücut ağırlığı, yaş, boy, cinsiyet ve yağ oranına bağlı olarak hesaplanabilir. Aşağıdaki formülden yararlanarak ideal vücut ağırlığınızı hesaplayabilirsiniz:
Erkekler için: İdeal ağırlık (kg) = Boy (m) x 50 - 10
Kadınlar için: İdeal ağırlık (kg) = Boy (m) x 45,5 - 5,5
Örneğin, 175 cm boyundaki bir erkeğin ideal ağırlığı 175 x 50 - 10 = 57 kg olacaktır. Bu formül yalnızca bir fikir vermesi amaçlanmıştır ve gerçek vücut ağırlığınızı belirlemek için sağlık uzmanlarına danışmanız önemlidir.

Benim boyum 180 cm ve bu formül ile hesaplandığında ideal vücut ağırlığım 180 x 50 - 10 = 85 kg oluyor. Ben de bu formülü denediğimde biraz daha fazla aldığımı gördüm, ama sağlıktan taviz vermeyerek birşeyler yapmalıyız.

Benim için bu formül tam anlamı ile işe yarıyor, 182 cm boyundayım ve 68 kg ağırlığımda, son zamanlarda biraz fazla kilo aldım ama formülde yazan ağırlıkma göre 68 + 10 = 78 kg'a yaklaşıyorum, muhtemelen kilo vermeye başlamak için bir neden daha var.

Evet, bu formül gerçekten basit ve anlaşılır. 170 cm boyundayım, hesapladığımda 170 x 50 - 10 = 48,5 kg ideal ağırlığım çıkıyor. Benim vücut tipimle örtüşüyor mu bilinmez, ama denemek lazım!