• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

BİLGİ İlk Yardımda Yapılması Gerekenler!

BİLGİ İlk Yardımda Yapılması Gerekenler!

5 245

Administrator
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ ( YETİŞKİNLERDE – TYD )

• Güvenliği sağla
  • Yakınlarından izin iste ( hasta/yaralının )
  • Biliniç kontrolünü yap
  • 112’yi arat ( YALNIZ DEĞİLSEN )
Temel Yaşamda ABC

• Airway – Soluk yolunun açılması
  • Breathing – Solunumun değerlendirilmesi
  • Circulation – Dolaşımın değerlendirilmesi

• AĞIZ İÇİ KONTROLÜ
  • BAŞ GERİ- ÇENE YUKARI POZİSYONU
  • BAK DİNLE HİSSET ( 10 SANİYE )
Bilinçi kapalı kişide dil kökü solunum yolunu tıkar. Başa çene pozisyonu ile nefes yolu açılır.
ilk-yardım nasıl yapılır.jpg

SOLUNUM YOKSA 112 ARA ( YALNIZSAN HABER VERDİREMEDİYSEN )

• 30 KALP MASAJI
  • BAŞ GERİ – ÇENE YUKARI POZİSYONU
  • BURNUNU KAPA
  • 2 SOLUK VER
  • SOLUNUMU BAŞLAYANA
  • AMBULANS GELENE VEYA
  • TÜKENENE KADAR TYD’YE DEVAM ET

Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler fakat temel yaşam desteği hakkında vermiş olduğunuz bilgiler yetişkin birey için geçerli çocuklarda ve bebeklerde farklılık göstermektedir bu durumu dikkate almakta fayda var çocuklarda kalp basısı ile değil 2 tur nefesle başlanır ayrıca bebeklerde de durum böyle fakat bebeklerde farklılık olarak ağız dolusu nefes verilir ayrıca en önemlisi sağlık bakanlığınca sertifikalanmış kişiler tarafından uygulanmadır çalıştığım şirket bize sağlık bakanlığından onaylı bir şekilde bu sertifikayı aldırdı.

Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler fakat temel yaşam desteği hakkında vermiş olduğunuz bilgiler yetişkin birey için geçerli çocuklarda ve bebeklerde farklılık göstermektedir bu durumu dikkate almakta fayda var çocuklarda kalp basısı ile değil 2 tur nefesle başlanır ayrıca bebeklerde de durum böyle fakat bebeklerde farklılık olarak ağız dolusu nefes verilir ayrıca en önemlisi sağlık bakanlığınca sertifikalanmış kişiler tarafından uygulanmadır çalıştığım şirket bize sağlık bakanlığından onaylı bir şekilde bu sertifikayı aldırdı.
Başlığı eksik okumamın sonucu bu yorumda bulunmuş oldum ama olsun ekstra 2 bilgi eklemiş oldum.:)