• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

BİLGİ Türk Kahvesi ve Faydaları Nelerdir

BİLGİ Türk Kahvesi ve Faydaları Nelerdir

11 547
Türk kahvesi adından da anlaşıldığı gibi Türklere özgü bir lezzet olup severek tüketilmektedir. Fakat u zevkle tüketilen kahvenin yararlarını hiç kimse bilmediği gibi zararlı olduğu düşünülmektedir. Evde hazırlanan Türk kahvesi hazır paketlerde satılan neceflerden daha sağlıklıdır. Türk kahvesini tüketirken şeker kullanmamalısınız. Aksi takdir fazla şeker kiloya neden olabilir. Günde 2 fincan tüketilmesi tavsiye edilir. Türk kahvesinin faydaları;

turkkahvesi.jpg

İçerisin de bulundurduğu kafein sayesin de zihni açar ve zihnin dirençli kalmasını sağlar. Aynı zaman da sabahları 1 fincan içmenizi önermekteyiz. Çünkü güne zinde başlamanızı sağlar. Ayrıca stresi yok ederek sakin kalmanızı sağlamaktadır.
Kahve aynı zaman da kilo vermenize de yardımcı olan içeceklerden birisidir. Kilo vermenizin sebebi ise metabolizmanızın hızlanmasıdır.
Türk kahvesi fiziksel olarak da aktivitenizi arttırmakta olup vücuda yağ yakımı için sinyaller göndermektedir. Spor yapan kişiler spora başlamadan hemen önce kahve tüketirler.

Ayrıca diyabet hastaları için de kahvenin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Diyabet hastalarının günde 1 fincan tüketmesi yeterli gelmektedir.
Kahve zihni açık tuttuğu için Alzheimer hastalığının vücuda yayılmasını önleyerek 65 yaş üzeri kişilerin tüketmesi tavsiye edilir. % 65 Alzheimer hastalığını azaltarak sizleri dinçleştirir.
Ayrıca kahvenin Pankizon hastalığı riskini de azalttığı yapılan araştırmalara göre kanıtlanmıştır. İçerisin de bulundurduğu kafein ile sizleri bu hastalıktan da korumaktadır.
Karaciğer sağlığını da koruyarak sizleri sağlıklı hale getirmektedir.
Depresyon hastalıkları yaşayan her kişinin günde en az 1 fincan tüketmesi gerekmektedir. Çünkü zihninize büyük etki yaratan bu kahve sizleri sağlığınıza geri dönmenizi sağlamaktadır.
Kanser hastalıkları da günümüz de en yaygın hale gelmektedir. Bu hasatlığı da önlemek için kahve tüketimi yapmalısınız. Bu şekil de kanser hücrelerini vücudunuzdan atarak sizlere sağlıklı bir yaşam sunar.

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Hep söylerim, buraya da yazmış olayım "mevcut hayatımdaki tek harcamam kitap ve kahve üzerinedir.". Yüksek lisans öğrencisiydim, az da olsa bir bursum vardı ve onunla yaptığım tek şey kitap alışverişi ve kahve içmekti. o dönemlerden kalma bir alışkanlıktı bende kahve içmek.
Şimdilerde de bu alışkanlığım devam ediyor.
Evde vakit geçirdiğim zamanlarda gün içinde iki hadi maksimum üç kere kahve yapar içerim. Zaman zaman gloria jeans'te içtiğim mango frozen dışında da tüm kafelerde kahve içerim. Durum böyle olduğu için kısa bir süre önceye kadar kahve bağımlısı olduğumu düşünüyordum. Fakat ben kokusuna bağımlıymışım. Koku benim için ayrıca önemlidir, burnumun aşırı hassasiyetinden kaynaklanıyor olabilir, illa ki koklayacağım ki irite olmadıysam o özne/nesne ile temasım devam edebilsin.
Hiçbir şeyin gurmesi değilim valla kahvenin de değilim, yani gurme olduğumu falan iddia edemem ama her türlü kahveyi seviyorum, yeni tatlar denemeyi seviyorum. Fakat asıl sevdiğim yeni bir kahve kokusu, o yoğunluğu aromayı bir nefes alışta içime çekmek ve içimde onun yarattığı heyecanmış.
Ne olursa olsun, kahve iyi ki var. Keşke kahve bahçem olsa da "bunlar büyüyünce kahve çekirdeği olacak da içeceğiz" diye etrafında dolaşsam. Neyse. Bu kadar işte. Türk Kahvesi'nin de ayrı bir kokusu var ama benim için çok fazla anlam içermiyor. Belki de henüz iyi yapabilecek bir yer bulamadığımdan kaynaklı olabilir. Ama birçok faydası olduğuna eminim.

1 fincan sade türk kahvesi 7 kalori 0.06 gram karbonhidrat içerir 0.42 gram protein ve 0.52 gram yağ bulunur.
Spor hocam bana günde üç bardak içebilirsin demişti yanında 2 adet ceviz yiyerek sağlıklı bir ara öğün yapabilirsiniz. Ceviz yerine bir adet hurma ya da hurma yerine 8 adet çiğ badem tüketebilirsiniz. Dikkat edin çiğ kuruyemiş tüketmek gerekiyor. İşlenmemiş olması daha sağlıklı.
ve egzersizden 10 dakika önce içersen yağ yakımın hızlanır demişti. ben önceden sabah aç karnına su içerdim daha sonra sade türk kahvesi içerdim ama instagram da bir diyetisyeni takip ediyordum o vicuda emilimi ve kolay hazım için yemekten bir saat sonra için yazıyordu.
Açıkçası ne zaman içersem içeyim aç tok fark etmez metabolizmamı hızlandırıyor. sade içerseniz tabiki şeker hiç kullanmayın zaten hem şeker tadını mahvediyor kahvenin çayın her şeyin en sağlıklısı sade tüketmek her şeyi.
şimdi gidip bir fincan sade türk kahvesi yapacağım kendime sizde yapın canım istedi.
yazı için teşekkürler güzel bilgiler. iyi günler arkadaşlar.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı varmış. Ne kadar da doğru ister sağlığınız için ister keyif için günde bir fincan kahve mutlaka için bence. Yemeklerden sonra içilen kahvenin hazımsızlığa çok iyi geldiğini biliyorum. Bakır cezvede ve odun ateşinde kahvenin tadına doyum olmaz.

Sade filtre kahve ve sade turk kahvesi gun icinde mutlaka tuketiyorum.Turk kahvesinin bazi faydalari Telvesi ile pistigi icin antioksidan kapasitesi artiyor konsantrasyon yetenegini arttiriyor Alzheimer hastaligini onluyor
•Seker hastaligi riskini azaltiyor ama tabi sade icmek lazim😂 Vucutta yag yakimini uyariyor
Lokum mu? Ee oda kendime bir goz hakki,nefsimi koreltmek adina ve her gun yurumeme istinaden🙂
Ben ogleden once Turk kahvemi tercih ediyorum. Ve bir fincan hakvenin 40 yil hattı varmış derler 😂Siz ne zaman iciyorsunuz?
INANMAKTAN VAZGECME ve ASLA PES ETME👊